Тамара Коблик

У Тернополі відкрили виставку «Полк Азов – янголи Маріуполя» (фото)

Виставку організувала Віра Литвиненко - мати загиблого бійця Владислава з позивним «Вектор»

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку «Полк Азов – янголи Маріуполя». Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

Тернопіль став вже десятим містом, де експонують фотовиставку зі світлинами та розповідають історії мужності та незламності азовців.

Виставку організувала Віра Литвиненко - мати загиблого бійця Владислава з позивним «Вектор». Жінка взяла собі за мету – якомога більше розказати про Героїв, які стали на захист Маріуполя у 2022 році.

На відкриття були запрошені і родини загиблих воїнів з Тернопільщини та полонених азовців. Заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко поспілкувався з організаторкою виставки та з представниками громадськості.

Ця виставка є дуже важливою для всіх нас. Це ще одне нагадування про те, що ті тяжкі дні оборони Маріуполя змінили перебіг повномасштабної російсько-української війни. Наші Герої ціною власного життя зламали плани противника та відтягнули на себе величезні сили ворога. А багато хто з них і досі перебувають у полоні. Тому ми не маємо права забути. Мусимо розповідати про них всьому світові - про кожного, хто віддав своє життя за незалежність України,- зазначив Віктор Устенко.

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео