Олеся Поліщук

Риболовний календар Тернопільщини на липень 2021

fishing_pixabay_480x270

Рибалки з великим практичним досвідом знають, що Місяць впливає на поведінку риб, тому, для отримання гідного улову, треба користуватися місячним календарем рибалки.

- Місяць впливає на гравітацію, служить джерелом світла для водойм. В результаті спостерігається взаємозв'язок Місяця і біоритмів живих істот, - кажуть в управлінні Державного агентства рибного господарства в Тернопільській області.

Отож, у липні риба найкраще клюватиме 14, 15, 16, 17, 18, 19 та 31 числа. Хороший кльов варто очікувати 13, 20, 21, 22, 28, 29 та 30 липня.

Слабко ловитиметься риба 23, 25, 26, 27 липня. Зовсім поганий кльов прогнозується на 24 липня. Досвідчені рибалки радять, щоб риболовля була вдалою, варто запам'ятати прості правила: при високому Місяці риба клює краще, ніж при низькому; на сході і заході Місяця улов буде хорошим; якщо атмосферний тиск постійний або повільно зростає, то улов обіцяє бути багатим. Недаремно просидите з вудкою, коли Місяць світить на півдні. Близький Місяць краще для риболовлі, ніж далекий. Погана рибалка буде при північному вітрі. Добре ловиться риба при великій активності, а це буває на світанку, на заході і в повний місяць.

- На клювання риби впливає не тільки супутник Землі, а й Сонце, геомагнітна обстановка, атмосферний тиск, напрямок вітру. Все це доводиться враховувати. Місячний календар здатний стати відмінним помічником для визначення сприятливих днів для вилову риби, - кажуть в управлінні Держрибагенства в Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел та управління Держрибагенства в Тернопільській області 

Вибір читачів за тиждень

Відео