Ростислав Фук

Ухилянтів можуть подавати в розшук

Також є ініціатива щодо збільшення штрафів за неявку по повістці

Якщо людина після вручення повістки не приходить до територіального центру комплектування та соціальної підтримки три або більше разів, то розглядається варіант, що її за рішенням суду можуть подавати у розшук. Про це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» розповів член Комітету з питань нацбезпеки, оборони й розвідки, народний депутат Вадим Івченко, пише Суспільне.

Ми знаємо про ініціативу щодо збільшення штрафів за неявку по повістці. Якщо не з'явився втретє, можливо, спеціально уникаєш, за рішенням суду, людина може подаватися в розшук. Це те, що пропонує уряд, і депутати правоохоронного Комітету будуть розглядати відповідні пропозиції, — підкреслив нардеп.

Водночас народний депутат Олександр Федієнко висловив думку, що відкривати кримінальні провадження на ухилянтів не потрібно.

Комітет розуміє, що потрібно створювати відповідні механізми, щоб якимось чином притягати до відповідальності ухилянтів. Зараз це механізм штрафів. Я вважаю, що до кримінальної відповідальності доводити не потрібно. Але в рамках чинного законодавства є величезна штрафна відповідальність саме фінансова, — сказав Федієнко.

Нагадаємо, 7 лютого Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію у першому читанні. А перед тим, 11 січня, законопроєкт відправили на допрацювання

Читайте також: У Мін'юсті пояснили, чи зможуть залучити до війська засуджених

Законопроєкт про мобілізацію: парламентарі погодили низку дискусійних питань

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео