Віра Олександрович

Чому чекав на вакцину Moderna, пояснив голова Тернопільської обласної держадміністрації (фото)

Основне — копия

Щеплення американською вакциною Moderna сьогодні, 23 липня, отримав голова Тернопільської обласної держадміністрації Володимир Труш.

Очільник області здійснив цю медичну процедуру у Центрі вакцинації, що працює у Тернополі, на проспекті Злуки, 45. Нагадаємо, в Тернопільській обласній держадміністрації заявили, що наш край – цілком готовий до 5-ї хвилі вакцинації від COVID-19.

- Задоволений якістю роботи Центру, все відбувається швидко: за 3 хвилини я підписав документи, зареєструвався і отримав свою дозу вакцини, - каже він. – У систему ваші дані вносить лікар. Перевіряє ваше самопочуття. Після вакцинації радять півгодини посидіти на диванчику. Тут є зона відпочинку. Після того можна продовжувати займатися своїми справами.

Володимир Труш заважив, що в Україні ажіотаж щодо вакцини фірми Pfizer. Проте «працюють», на його думку, всі вакцини, які є нині в Україні.

- Ефективними є і AstraZeneca, і Moderna, і CoronaVak, - наголошує він. – Будь ласка, приходьте, вакцинуйтеся, тому що це – ваше здоров’я, ваше життя.

Принагідно, він закликав краян не відкладати імунізацію, а вчасно подбати про своє здоров’я. Крім того, Володимир Труш пояснив, чому досі сам відкладав вакцинацію.

- Чому я так пізно отримав дозу вакцини? – зауважує він. – Тому що я перехворів на COVID-19 двічі. Тому лікарі радили продовжувати курс реабілітації. Тут ще видно на руках, що я донедавна отримував крапельницю. Але як тільки лікарі дозволили імунізуватися, я відразу це зробив.

Виявилося, Володимир Труш став одним із перших, хто отримав щеплення американської вакциною Moderna у Тернополі. Проте пункти вакцинації незабаром планують розгорнути не лише у містечках краю, а й у кожному великому селі, стверджує директорка обласного департаменту охорони здоровя Ольга Ярмоленко.

 
 

- У Тернополі вакциною Moderna можна було імунізуватися сьогодні у двох місцях: у Центрі дозвілля і молодіжних ініціатив ім. О. Довженка, де працює Центр вакцинації і в у КП «Тернопільський міський лікувально діагностичний центр», що на вулиці Руській, - каже медик. – Але працюю із цією вакциною і в інших містах області: Кременець, Бережани, Чортків, Заліщики, Бучач, Зборів, Підволочиськ.

Додамо, станом на 23 липня, в області діяли 57 пунктів масової вакцинації. Втім, медики зрозуміли, що цього недостатньо. Тож незабаром цю цифру хочуть довести до 76-ти.

- Пункт вакцинації буде у кожному великому селі, де є амбулаторія сімейного лікаря, - наголошує Ольга Ярмоленко. – Це дозволить нам максимально приблизити пацієнта до можливості вакцинуватися. Ми вже звернулися до керівників ОТГ із проханням допомогти довезти охочих вакцинуватися, якщо такі є у віддалених селах. Там будуть доступні Moderna і CoronaVak.

Зауважимо, записатися на щеплення можна попередньо - у свого сімейного лікаря або ж очікувати у пункті вакцинації - в режимі «живої» черги.

Фото зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео