Віра Олександрович

Вакцину американської компанії Moderna вже отримали на Тернопільщині

Основне

Тернопільщина - готова до п'ятої хвилі вакцинації від COVID-19. Про це у Тернопільській обласній держадміністрації завили сьогодні, 20 липня.

Нагадаємо, саме цього дня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко оголосив про відкриття останнього - 5-го етапу вакцинації населення проти COVID-19. Тож відтепер пообіцяли щеплювати всіх охочих віком від 18-ти років. Але при цьому пріоритет все одно надаватимуть вразливим групам населення, зокрема - людям віком від 60 років і тим, хто має супутні захворювання.

- Ми отримуємо все більше вакцини проти COVID-19 та створюємо все більше пунктів, центрів, мобільних бригад з імунізації, - каже директорка обласного департаменту охорони здоров'я Ольга Ярмоленко. - Це дає змогу відкрити вакцинацію для всіх охочих і захистити якомога більше людей від коронавірусної хвороби, зокрема від нового штаму «Дельта», що вже дістався до України.

За її словами, першочергово щеплюватимуть літніх людей, людей із хронічними хворобами та представників інших вразливих груп населення.

- Нещодавно ми отримали мРНК-вакцини від COVID-19 виробництва американської компанії Moderna, - додає вона. - Цю партію препарату надав уряд США через фонд COVAX.

Зауважимо, працівників сфери охорони здоров'я, освіти, соціальної сфери, військовослужбовців, працівників структур державної безпеки і структур, які забезпечують роботу держави, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування усіх рівнів, а також організовані колективи із понад 50-ти охочими щепитися на Тернопільщині вакцинують мобільні бригади, причому - просто за місцем їхньої роботи.

- Люди, які не можуть самостійно пересуватися, можуть викликати мобільну бригаду із вакцинації додому за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19 або через свого сімейного лікаря, - уточнили у Тернопільській обласній держадміністрації.

До речі, із відкриттям 5-го етапу запис у чергу на вакцинацію через сайт чи мобільний додаток “Дія” перестає працювати, адже тепер кожен охочий може записатися безпосередньо на щеплення. Що цікаво, нещодавно Ольга Ярмоленко підбила підсумки проведення масової вакцинації від COVID-19 у минулі вихідні, 17 і 18 липня.

Фото зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео