Олеся Поліщук

Українські мігранти та їхні родини прийшли на прощу до Зарваниці (фото)

IMG_1743

ХVІ Міжнародне піше паломництво мігрантів та їх родин із Самбора до Зарваниці завершилося в неділю, 15 серпня, в Марійському духовному центрі.

- Учасники жертвували пройдений шлях за всіх українських мігрантів, їхні родини та кращу долю нашої держави, - кажуть в МДЦ «Зарваниця». - Через карантинні заходи ця особлива проща проходила також в онлайн-форматі, тому кожен, незважаючи на місце свого перебування, міг долучитися до паломницької подорожі, провести більше часу в молитві, вдосконалити своє духовне життя.

IMG_1717
IMG_1717

Прибувши до Зарваниці, паломники спільно молилися на Хресній дорозі, у крипті Марійського духовного центру відслужили Панахиду за світлої пам'яті о. Василем Поточняком, засновником та першим духовним опікуном прощі мігрантів.

IMG_1720
IMG_1720

У каплиці всіх святих українського народу відбулася вечірня та Божественна Літургія, в якій взяли участь учасники прощі «Самбір – Зарваниця» та вірні Залозецького й Великоберезовицького деканатів, які в цей день також здійснили прощу до відпустового місця.

Після спільної молитви усі прочани процесійно із запаленими свічками та піснею на устах пройшли до чудотворного місця, де відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці.

IMG_5039
IMG_5039

IMG_5023
IMG_5023

Архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) привітав паломників та їніх душпастирів.

- Дякую всім священникам, що прищеплюють людям любов до Пресвятої Богородиці. То має велику силу. В цьому я не раз переконався в своєму житті - як підпільному, так і теперішньому. Як біда - я молюся вервицю, прошу Бгородицію, і Вона допомагає, - звернувся до прочан митрополит Василій.

IMG_1817
IMG_1817

Фото Департаменту інформації УГКЦ

Вибір читачів за тиждень

Відео