«Безпека дітей - понад усе»: тернопільські поліцейські продовжують навчати школярів (фото)

DSC00823

Нагадати дітям правила безпечної поведінки, застерегти їх від необачних вчинків  –  мета візитів поліцейських до навчальних закладів області. Правоохоронці побували у Довжанківській загальноосвітній  школі I-III ступенів Підгороднянської сільської ради.

Співробітники ювенальної превенції Головного управління Нацполіції області спільно з представниками Управління патрульної поліції спілкувалися з дітьми на різні теми: дотримання Правил дорожнього руху, безпеку в Інтернеті, протидію булінгу, шкідливість вживання наркотичних речовин. Учні активно обговорювали  різні кризові ситуації запропоновані правоохоронцями,  намагалися разом знайти безпечні варіанти виходу з них.

За словами начальника відділу ювенальної превенції Головного управління Нацполіції в області  Петра Тиховича, під час таких зустрічей поліцейські намагаються дати зрозуміти  дітям, що у разі виникнення проблеми вони завжди можуть звернутися до них за допомогою.

Школярі також із захопленням спостерігали, як службовий собака демонстрував свої вміння виконувати спеціальні команди кінолога – затримувати умовного правопорушника, долати смугу перешкод. А ще діти мали змогу оглянути спецзасоби, які використовують у своїй роботі поліцейські, та посидіти у службовій автівці.

- Зустрічі з правоохоронцями є насамперед інформативними. Для мене, як для майбутнього водія, було цікаво почути від працівників поліції про техніку безпеки на дорозі. Також мені сподобалося як службовий собака виконує різні команди кінолога, - розповідає  учениця 11-го класу  Наталія Константюк.

DSC00822
DSC00822

Створення безпечного середовища для дітей – важлива складова навчального процесу, вважає директор Довжанківської школи Ірина Василик. Педагогічний колектив закладу в цьому напрямку активно співпрацює з працівниками поліції.

«Ми хочемо, щоб освітній простір для дітей був безпечний і щоб вони почувалися впевнено у середовищі, в якому перебувають».

DSC00803
DSC00803

Такі профілактичні зустрічі зі школярами працівники поліції будуть проводити впродовж усього навчального року.

DSC00811
DSC00811

Фото: Досьє 102

Вибір читачів за тиждень

Відео