Тамара Коблик

У Шевченківські дні літератори встановлять рекорд на Тернопільщині

Його організують на базі Хоростківського ліцею №1

На Тернопільщині встановлять черговий рекорд. Так, 8 березня 2024 року 22 письменників та письменниць спільно з педагогами одночасно проведуть 22 уроки літератури у 22 класах Ліцею №1 в місті Хоростків Тернопільської області. Про це на своїй сторінці у фейсбуці розповіла керівник Національного Реєстру Рекордів Лана Вєтрова.

Серед митців й мисткинь переважна більшість – члени та членкині Національних Спілок письменників та журналістів України, лауреати літературних премій, автори та авторки прозових та поетичних збірок про життя і війну, ненависть і любов, кохання і розлуку, біль і ніжність…

Зустрічі із письменниками й письменницями в цьому закладі освіти організовували неодноразово, але саме в один час і в одному місці у такій великій кількості вони збиратимуться вперше.

Серед запрошених: Зірка Мензатюк, Дара Корній, Ольга Саліпа, Христина Коціра, Марина Павленко, Тетяна Череп-Пероганич, Віталіна Макарик, Валентина Семеняк, Тамара Гнатович, Олена Ходюк, Уляна Галич, Зоряна Биндас, Ольга Атаманчук, Богдан Томенчук, Галина Гузовська-Корицька, Леся Кічура, Наталка Галицька, Ніна Фіалко, Раїса Обшарська, Ігор Топоровський, Оксана Радушинська, Наталія Волотовська.

Організаторка рекорду – директорка ліцею Світлана Дячок.

Також у цей день у м. Чортків планується встановлення ще одного рекорду, присвяченого 210 річниці від дня народження Тараса Шевченка, а саме найбільша кількість світлин, зроблених біля пам'ятників Тарасові Шевченку. Символічна їх кількість - 210. Таку колекцію світлин представляє на рекорд Світлана Дячок.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео