Олена Чепіль

В Україні запустили платформу для повідомлень про сексуальне насильство над дітьми

Повідомляти про злочини можна анонімно. Вам всього лише потрібно надіслати посилання на підозрілий контент, що стосується насильства над дітьми

В Україні почала діяти онлайн-платформа StopCrime, де можна повідомити про контент, що містить ознаки сексуального  насильства над дітьми, виявлений у мережі. Запустила платформу Всеукраїнська громадська організація «Магнолія» у співпраці із Міністерством цифрової трансформації та Департаментом кіберполіції.

Запуск StopCrime - це важливий крок для захисту дітей та формування безпечного кіберпростору. На цьому порталі люди можуть залишити повідомлення про факти сексуального насильства над дітьми в інтернеті та дізнатися більше про онлайн-безпеку, – зазначив начальник Департаменту кіберполіції Юрій Виходець.

Повідомляти про злочини можна анонімно. Вам всього лише потрібно надіслати посилання на підозрілий контент, що стосується насильства над дітьми. Опісля громадська організація «Магнолія» збере та проаналізує інформацію й передасть її до департаменту кіберполіції та в Інтерпол.

Громадська організація «Магнолія» відповідає за функціонування та обробку онлайн-звернень та буде сприяти документуванню та розслідуванню злочинів, вчинених щодо дітей, - йдеться в повідомленні Кіберполіції України. 

Повідомити про можливий сексуальний злочин над дітьми в інтернеті можна за посиланням: https://stopcrime.ua/net-crime 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео