Завтра «Відкриють Вікно на туристичній мапі Тернопілля»

пресконференція

Гримайлівська територіальна громада реалізовує проєкт щодо облаштування Музею Федоровича у с.Вікно. Це стало можливим завдяки партнерській програмі «Культура.Туризм. Регіони» Українського культурного фонду і Державного агентства розвитку туризму. 

Зараз музей на завершальній стадії підготовки до відкриття. Тому команда проєкту відкриває нову локацію на туристичній мапі Тернопілля. 

На пресконференції презентують Музей Федоровича у Вікні для туристичних агенцій, мешканців Тернопільської та сусідніх областей, краєзнавців і любителів мандрів. Відбудеться своєрідне «внесення» Музею на карту туристичних маршрутів. 

Участь візьмуть:

  • Сідляр Микола Степанович – Гримайлівський селищний голова
  • Ткачов Сергій Васильович – координатор проєкту «Музей Федоровича у Вікні»
  • Галябарда Надія Володимирівна - заступниця директора департаменту культури та туризму Тернопільської обласної  державної адміністрації, начальниця управління культури, охорони культурної спадщини та туризму департаменту культури та туризму ТОДА
  • Томчишин Василь Володимирович – громадський активіст, голова ГО «Центр громадського моніторингу та аналітики»

Пресконференція «Відкриваємо Вікно на туристичній мапі Тернопілля» відбудеться 11 листопада, об 11.00 в Тернопільському прес-клубі (м.Тернопіль, вул. Качали, 3). 

Довідка:

Провідна ідея «Музею Федоровича у Вікні»:  аристократична сім'я галицьких шляхтичів 19 століття - Федоровичів та постать Володислава Федоровича, як особи, що своєю діяльністю заклала фундамент формування інтелігенції в селі Вікно, мала вплив на розвиток української культури і просвітництва в межах Австро-Угорської імперії.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео