Олена Чепіль

10 фільмів, які варто подивитися на Різдво і Новий рік

Перегляд новорічно-різдвяних фільмів у час зимових свят вже став традицією для багатьох 

Новорічно-різдвяні свята – чудова нагода, аби в колі рідних та друзів переглянути цікаві тематичні фільми. Це вже стало своєрідною традицією для багатьох українців. Терен підібрав топ новорічних фільмів на різні смаки.

Доставка до Різдва

Жанр: комедія, мелодрама

Марися — 30-річна жінка, яка самостійно виховує сина та працює кур'єркою. Коли підлий колега саботує її роботу, зловмисно міняючи коробки, які мала доставити Марися, вона змушена відмовитися від власних різдвяних планів, щоб доставити замовлення клієнтам до настання головного свята року. Тим часом Кшишек, надзвичайно наполегливий клієнт, який хоче повернути призначену йому посилку, стає супутником Марисі у спонтанній та захоплюючій різдвяній пригоді.

Хто вбив Санту? Місто вбивств: Таємниця вбивства

Жанр: комедія, детектив, кримінал

Досвідчений детектив Террі Сіетл змушений повернутися до розслідувань, оскільки йому доручили роботу над критично важливою справою. Об'єднавши сили з Джейсоном Бейтманом та Майєю Рудольф, головний герой розпочинає розслідування вбивства знаменитого спортсмена Джонні Блейза, який вирішив стати Санта Клаусом і роздати подарунки сиротам у рамках соціальної програми, організованої мерією. Мер Палмер сповнений впевненості в тому, що Сіетл — єдина людина в місті, здатна не тільки вийти на слід підступного вбивці, а й урятувати дух Різдва.

Як Ґрінч украв Різдво

Жанр: комедія, фентезі, сімейний 

Жителі казкового міста Хувілля дуже люблять Різдво, і кожен рік влаштовують веселі святкування з прикрасами та подарунками. Тільки одна істота не поділяє загальну любов — злий зеленошкірий Грінч. Колись маленького Грінча ображали всі жителі міста через його нестандартний зовнішній вигляд, він образився на всіх і пішов жити високо в гори. Там він і живе разом зі своїм єдиним приятелем, псом Максом, і ненавидить усіх навколо, особливо, коли городян об'єднують святкові веселощі. Тому одного разу Грінч вирішує знищити ненависне Різдво назавжди.

Чотири Різдва 

Жанр: драма. комедія, мелодрама

Бред і Кейт мали намір святкувати Різдво на Фіджі. Але, немов за змовою, кожен з подружжя виявився запрошеним батьками на святкову вечерю. Відмова не приймається! Проблема в тому, що предки з обох сторін в розлученні і героям доведеться відвідати сім'ю кожного. Хто б міг подумати, що пройшовши через чотири Різдва, безліч комічних ситуацій, невідомих раніше таємниць, Бред і Кейт круто змінять життя.

Чарлі і шоколадна фабрика

Жанр: комедія, фентезі, сімейний, пригоди, мюзикл

Розумний і дуже добрий хлопчик на ім'я Чарлі проживав в скромному будинку, який був розташований на краю міста. Як і всіх маленьких діточок в окрузі, його шалено манила і привертала місцева шоколадна фабрика, якою в той час володів таємничий чоловік на ім'я містер Віллі Вонка. Але опинитися за воротами цієї будівлі було абсолютно неможливо звичайним людям, поки ексцентричний господар не вирішив оголосити про розіграш. П'ять безцінних квитків надійним чином будуть заховані під блискучими яскравими обгортками п'яти шоколадних плиток, і щасливчиків, які зможуть знайти їх, очікує найнеймовірніша і унікальна подорож в їх житті. Одним з щасливчиків стає Чарлі, якого чекають неймовірні пригоди.

Пригоди S Миколая

Жанр: комедія, сімейний, фентезі

Події розгортаються в українських Карпатах, куди приїжджає на відпочинок звичайна українська родина: мама, тато і двох дітей - восьмирічний Артем та його старша сестра. Одного дня, коли дорослі відправляються відпочити вдвох, діти залишаються на господарстві одні, і якраз в цей час в їх будинок приходить Святий Миколай. Але невдовзі стає зрозумілим, що в костюмі Святого сховався злодій. Артему доведеться ледь не самотужки рятувати сімейний скарб від негідника.

Люта нічка

Жанр: комедія, фентезі, трилер, кримінал, бойовик

Напередодні Різдва Санта-Клаус перебуває у найсильнішій депресії через те, що у світі надто багато жадібності та немає місця різдвяному духу. Тим часом Джейсон Лайтстоун прямує на традиційне святкування разом зі своєю колишньою дружиною та їхньою дочкою, щоб провести кілька днів у компанії шалено багатої матері Гертруди. Коли Санта випадково виявляється неподалік сімейства Лайтстоунів, він стає свідком підготовки містера Скруджа та його банди до скоєння злочину — викрадення 300 мільйонів доларів зі сховища Гертруди. У міру того, як Лайтстоуни потрапляють у полон до Скруджа, Санта-Клаус стає єдиним, хто здатний врятувати сім'ю та Різдво...

Дух Різдва

Жанр: комедія, сімейний, мюзикл

У міру наближення найпрекраснішого свята в році, коли в повітрі витає справжнє диво, Духи Різдва сповнені рішучості вибрати одного невдаху, чиє життя вони збираються змінити на краще. Але цього разу їм попадається особливо «міцний горішок» на ім'я Клінт Бріггс. Клінт надзвичайно успішний завдяки своєму маркетинговому агентству, проте має неприємний і непоступливий характер. У міру того, як Духи приступають до найскладнішої місії, вони виявляють, що Бріггс зовсім не бажає змінювати спосіб життя, манеру поведінки та ставлення до оточуючих.

Ельф

Жанр: комедія, мелодрама, фентезі, сімейний, пригоди

Фільм «Ельф» оповідає про хлопця Бадді Гоббса, який в юнацтві опинився в дитячому будинку. У Різдвяну ніч сталося справжнє диво, і в притулок прийшов сам Санта-Клаус. Хлопчисько жадав подорожей, тому поки Санта не бачив, причаївся в величезному мішку з подарунками. Цього ніхто не помітив, і сани відправилися прямо на Північний Полюс. Коли хлопчика виявили, його погодився усиновити добрий ельф. Бадді ні в чому не потребував і ріс як звичайна людина, але через деякий час жага подорожей взяла своє.

Пережити Різдво 

Жанр: комедія, мелодрама

Дрю Летем — нудьгуючий мільярдер, у якого є все, але по суті немає нічого. Він самотній, у нього немає справжніх друзів, коханої жінки, сім'ї, і все через його кепський характер. У Різдво Дрю особливо відчуває себе самотнім. І ось одного разу, безцільно блукаючи вулицями, Дрю опиняється в передмісті, біля будинку свого дитинства. Він розуміє, що хоче провести Різдво там і його не бентежить навіть те, що тепер там живуть зовсім інші люди. Дрю пропонує родині солідну винагороду, щоб вони прикинулися його сім'єю на час свят.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео