Ростислав Фук

16 жителів Тернопільщини отримають компенсацію на ремонт житла, пошкодженого ракетними ударами

Після обробки заяв спеціальними комісіями та оцінки руйнувань експерти визначать розмір допомоги

Українці отримають ще понад 6,3 млн гривень на ремонт пошкодженого житла за програмою єВідновлення. Про це повідомив  міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Це 78 людей, які подали заяви в Дії. Загалом від старту програми маємо вже 20 308 заяв. Найбільше — з Харківської (7 238), Київської (4 924), Миколаївської (1 555), Херсонської (1 477) та Донецької (1 275) областей, - зазначив він.

Серед заявників – 16 жителів Тернопільщини. Після обробки заяв спеціальними комісіями в громадах та оцінки руйнувань експерти визначать розмір допомоги. Далі гроші надходять на картку єВідновлення.

Їх можна витратити на будматеріали або послуги підрядників у магазинах і компаніях-партнерах програми. Тому раджу бізнесу реєструватися на порталі та ставати партнерами. Відбудовуватимемо пошкоджене росіянами разом, – каже Михайло Федоров.

Більше про єВідновлення читайте на сайті: https://erecovery.diia.gov.ua/.

Нагадаємо, за останній рік Тернопільщина кілька разів зазнала серйозних ракетних обстрілів, під час яких було зруйноване житло, бізнес, автомобілі та інше майно жителів області. Так, ракетні обстріли 11 червня минулого року завдали чортківським підприємцям збитків на 2 мільйони. А майже 8 мільйонів гривень збитків завдали Чорткову.

Як писав Терен, через ворожий обстріл Тернополя рятувальники дві доби боролися з вогнем. Масштабну пожежу на складському приміщенні, де зберігалася гуманітарна допомога, 14 травня ліквідувалиПід час вибухів отримали поранення двоє чоловіків. Один з них перебуває у Львові з 30% опіків. Другий - отримав осколкове поранення і зараз знаходиться на амбулаторному лікуванні.

Читайте також: Пошкоджено 50 автомобілів і дачний кооператив: що відомо про ракетний обстріл Тернопільщини (відео).

«Нас заглушило, скрізь купа скла, мені посікло ноги»: рік після ракетних ударів у Чорткові - спогади потерпілих.

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео