5 «фішок» iPhone, про які не всі знають

На правах реклами

Смартфони Apple з кожною генерацією пропонують усе новішу функціональність, яка покращує життя користувачам. Проте є й у старіших версіях iPhone «фішки», про які знає далеко не кожен поціновувач «яблучних» гаджетів. 

Між застосунками можна перетягувати елементи

Функція під назвою drag-and-drop дає змогу передавати інформацію між різними програмами, не виходячи з них. Можна в будь-якому застосунку просто виділити потрібний елемент, натиснути пальцем на екрані та в одну мить перенести його в інший відкритий. Так доволі зручно зберігати необхідну інформацію з різноманітних сайтів: знаходимо потрібне на сторінці, виділяємо, натискаємо й перетягуємо в нотатки. Працює в усіх останніх моделях, незалежно від того, скільки коштує iPhone.

Пошук власника

Якщо раптом ви знайшли чийсь смартфон, дізнатися про власника гаджета без використання пароля може допомогти помічниця Siri. Запитайте в неї: «Кому належить цей iPhone?». І з’явиться вікно з іменем власника. Щоби пристрій міг потім знайти вас так само, треба зайти в налаштування голосового помічника й у розділі «Дані» вказати інформацією про власника смартфона. Там також можна залишити екстрені контакти для зв’язку.

Гід-доступ

Користувачі періодично віддають свій гаджет іншим людям для проходження рівня в грі, прочитання статті або перегляду відео. Якщо власник не має довіри до того, кому передає свій пристрій, він може увімкнути захисну функцію в налаштуваннях: «Загальні» → «Універсальний доступ» → «Гід-доступ». Передаючи смартфон, треба тричі натиснути кнопку Home, щоб увімкнути режим. Тоді людина зможе використовувати лише відкритий застосунок.

Прослуховування тексту

Останні версії iOS підтримують зручну опцію «Екран вголос». Для її ввімкнення активуйте перемикач у меню мовлення: «Налаштування» → «Загальні» → «Універсальний доступ». Щоб дати команду iPhone озвучити текст, що є на екрані, двома пальцями треба провести згори вниз. Зробити це можна в будь-якому застосунку.

Автоматичний сканер

У версії iOS 15 він спрацьовує навіть у галереї. Для цього можна зробити світлину, далі натиснути на екран, необхідний фрагмент виділити, а потім скопіювати його та вставити в месенджер або нотатки. Система працює дуже добре, навіть, якщо під час написання використовувався нестандартний шрифт. Сканер розпізнає і номери контактів, на які після ідентифікації можна зателефонувати. Функція сканера в нотатках також працює, якщо зайти в застосунок та натиснути на поле введення. Після цього з'явиться невелике контекстне меню, де потрібно вибрати «Текст із камери». Це відкриває вікно, через яке написане в реальному світі можна просканувати. Знайдені слова автоматично будуть набиратися в полі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео