Олена Чепіль

Археолог з Тернопільщини приготував пасту з кропиви (фото)

Таким чином науковець відроджує стародавні рецепти українців

Пасту з кропиви приготував археолог із Залізців Василь Ільчишин. Таким чином науковець відроджує стародавні рецепти українців. Рецептом особливої пасти він поділився на своїй фейсбук-сторінці.

Насправді кропива призабута і несправедливо недооцінена рослина, і надзвичайно корисна! В давнину з неї готували їжу, в'язали мотузки, нитки, шили одяг і взуття! Молоді пагони використовували в їжу. Це молодий зелений борщ, тушкована кропива в сметані і навіть в клярі! Я вирішив приготувати пасту, - зазначає Василь Ільчишин. 

Він зірвав молоді листки кропиви, згодом кілька хвилин варив їх в кип'ятку. Після того, коли листя стекло й остигло, його потрібно пропустити через м’ясорубку або блендер. Змішати отриману кашу, пів кілограма муки та чотири яйця. Тісто добре вимішати й поставити на 20 хвилин в холодильник. Після цього розкачати його, присипати мукою, згорнути в трубочку та нарізати слайсами. Варити тісто потрібно як звичайну пасту.

Повірте, надзвичайно смачно і колір фантастичний! Тіста трішки залишилось, то може на вихідні і вареники зроблю з нього! Відроджуємо давні рецепти разом, - додає Василь Ільчишин.

Читайте також: Кухар з Тернопільщини винайшов «скляне» тісто для піци

Фото з фейсбук-сторінки Василя Ільчишина 

Вибір читачів за тиждень

Відео