Ростислав Фук

Хотів заробити на відсотках: житель Тернопільщини втратив 100 тис. гривень

Чоловік перейшов за посиланням, аби взяти участь в програмі крипто-інвестування у приватній торговій платформі

гроші

Інвестиції в фінансові піраміди, біткоїни, торгівля на біржі - це ще один вид шахрайств, у який часто потрапляють мешканці Тернопільщини, повідомляють у відділі комунікації поліції області.

В схожу шахрайську аферу потрапив житель Тернопільського району. Чоловік збагатив гаманець аферистів на понад сто тисяч гривень.

Потерпілий в соцмережі знайшов оголошення про можливість підробітку шляхом інвестування власних коштів та повернення їх з відсотками та спокусився на пропозицію.

Чоловік перейшов за посиланням, аби взяти участь в програмі крипто-інвестування у приватній торговій платформі. Консультант повідомив, що для того аби новачку почати торгівлю та отримати прибуток, потрібно систематично вкласти певні суми.

Потерпілий перерахував на невідомі рахунки декілька платежів у розмірі понад 100 000 гривень. Опісля аферисти заблокували його в мережі.

За фактом шахрайства розпочали кримінальне провадження.

Варто пам'ятати, що не існує гарантованих інвестицій або методу, який допоможе заробити велику суму грошей швидко і без зусиль. Тож у разі отримання подібної пропозиції слід знайти більше інформації про неї та компанію, з якою вона пов'язана, – кажуть поліцейські.

Аби запобігти шахрайству дотримуйтесь простих правил:

  • не здійснюйте ніякий фінансових операцій та не перераховуйте власні кошти на невідомі рахунки, навіть якщо обіцяють швидкі захмарні заробітки;
  • нікому не надсилайте паспортні дані та код вашої банківської картки;
  • не реєструйтеся на невідомих сервісах і не проходьте верифікацію;
  • завжди вмикайте критичне мислення — якщо людина не надає ніякої інформації про компанію, найімовірніше, це шахрай.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео