Тамара Коблик

Дружина загиблого Героя з Тернопільщини просить підписати петицію

На момент російського вторгнення Сергій Девдюк перебував у Польщі, але вже 25 лютого боронив Київ у складі добровольчого підрозділу. Світла і вічна пам'ять

Дружина загиблого Героя з Тернопільщини просить підписати петицію про надання звання Героя України загиблому військовому Девдюку Сергію.

Прошу проголосувати і поширити петицію мого чоловіка Девдюка Сергія, який проживав у м. Бучач. Патріотичний дух не дав йому сидіти за кордоном і вже з перших днів повномасштабного вторгнення він повернувся в Україну і в лавах Добровольчого батальйону став на захист міста Київ. Вів активну волонтерську діяльність з 2014 р., - йдеться у повідомленні дружини загиблого захисника.

13 червня 2023 року під час наступальних дій в районі населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області, під час танкового обстрілу їхніх позицій Сергій отримав поранення, які вважаються важкими.


Два місяці він боровся за життя в реанімаціях лікарень Запоріжжя, Дніпра, Києва, Львова.

9 серпня 2023 року в лікарні Святого Пантелеймона у Львові Сергій помер у реанімації через різке погіршення стану та зупинки серця.


В Сергія залишилась дружина та двоє дітей.

Посилання на петицію: https://petition.president.gov.ua/petition/223602

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео