Ростислав Фук

Двоє п’яних водіїв пропонували хабарі поліцейським на Тернопільщині

За кожним з даних фактів слідчі відкрили кримінальні провадження

хабар

Правоохоронці Тернопільщини зафіксували два факти пропозиції хабаря патрульним, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Так, під час несення служби теребовлянські інспектори зупинили автомобіль, яким керував місцевий мешканець. Під час перевірки правоохоронці встановили, що водій перебуває у стані алкогольного сп’яніння та почали складати відповідні адміністративні матеріали.

Водій, бажаючи уникнути відповідальності, став пропонувати хабаря. Попри відмову та неодноразове попередження про кримінальну відповідальність, чоловік наполягав на хабарі у вигляді 200 американських доларів. Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу для документування правопорушення.

Ще один нетверезий водій пропонував поліцейським гроші на Кременеччині. Авто зупинили за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування правоохоронці помітили ознаки алкогольного сп’яніння.

Відповідальність за свої незаконні дії порушник нести не хотів і запропонував хабаря. Поліцейські попередили водія, що за надання службовій особі неправомірної вигоди передбачена кримінальна відповідальність. Та попри це він спробував залишити у службовому авто 200 євро, – кажуть поліцейські.

За кожним з даних фактів слідчі відкрили кримінальні провадження за ознаками частини 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Наразі досудове слідство триває.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео