Ростислав Фук

Двом працівникам тернопільського військкомату оголосили підозру в побитті та незаконному позбавленні волі

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру командиру та солдату-гранатометнику відділу охорони роти охорони об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Двом військовослужбовцям інкримінують катування, а солдату ще й незаконне позбавлення волі людини (частина 2 статті 127, частина 2 статті 146 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, ввечері 6 жовтня 2023 року солдат-гранатометник разом із двома невстановленими особами у військовій формі зупинили місцевого мешканця для перевірки документів. Після того, як вони з’ясували, що він є уродженцем рф, запропонували проїхати до військкомату.

Отримавши відмову, кілька разів вдарили його, насильно заштовхали до автомобіля та відвезли до ТЦК.

Нагадаємо, згодом у соцмережах з’явилося відео, на якому двох лежачих мобілізованих б’ють військові. Серед них і був потерпілий.

Встановлено, що причиною конфлікту стало непорозуміння цих двох мобілізованих із черговим військкомату напередодні. Будучи п’яними, вони намагались забрати у чергового зброю та били у присутності свідків. Саме це і викликало агресію у підозрюваних. За цим фактом теж зареєстровано кримінальне провадження, – йдеться в повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у Львові, за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Читайте також: Операція «Нічний бусик»: у Тернополі проводять службову перевірку через конфлікт з працівниками військкомату.

Президент підписав рішення про звільнення обласних воєнкомів.

У Тернополі рідні загиблого захисника звинувачують військкомат у недбалості (відео).

Фото Офісу генерального прокурора

Вибір читачів за тиждень

Відео