Тетяна Бакай

Фільм режисера з Тернопільщини показують у кінотеатрах країни

Воєнну драму можна переглянути й у тернопільських кінотеатрах. Частина коштів від продажу квитків піде на придбання дронів для захисників

Фільм “Шлях поколінь” режисера з Тернопільщини Михайла Ухмана вийшов у кінопрокат 12 жовтня. Стрічку можна побачити й у кінотеатрах Тернополя. Частина коштів від продажу квитків піде на придбання дронів для захисників. Нещодавно прем’єра фільму краянина відбулася у Києві. 

Фільм “Шлях поколінь” — про боротьбу за волю, доленосний вибір та безстрашність українців, розповів Терену режисер Михайло Ухман.  У сюжеті — боротьба українських повстанців з німецькими та радянськими військами, а також російсько-українська війна.

Раніше я був військовим журналістом і під час однієї із ротацій познайомився із звʼязковою УПА Ганною Абрамчук. Вона мені розповіла свою історію і дуже хотілося зняти документальний фільм про неї. Згодом один військовослужбовець розповів мені про свого предка воїна УПА. І це все підштовхнуло мене зняти фільм про боротьбу українців за свою землю, яка вже триває десятиліттями, — каже він.

Фільм знімали на Волині, у Києві, у Івано-Франківській і Донецькій областях, — зокрема, у селі, яке зараз в окупації. Режисер отримав підтримку від військових, тому в фільмі знімалися справжні бійці ЗСУ, військовий спецназ та техніка. 

Ця техніка і ці хлопці досі боронять нашу країну та воюють проти окупантів, - зазначає Михайло Ухман. 

Профінансували зйомку цієї воєнної драми благодійники та меценати, які також хотіли, аби цей фільм зміг побачити світ.

Три роки клопіткої роботи над сценарієм, ідеєю, пошуком акторів і ще 2 роки зйомок, і ось тепер цей фільм можна переглянути у кінотеатрах, — каже Михайло Ухман. 

Значна частина коштів за продані квитки йде на благодійність та на придбання дронів для наших захисників. 

Вже були покази цього фільму за кордоном, і там вдалося зібрати близько 3 мільйонів гривень, на які ми закупили техніку бійцям. Також вдалося зібрати 300 тисяч гривень під час прем’єри у Києві. Я вважаю, що фільм має працювати на Перемогу, - розповідає зазначає режисер. 

До слова, у доробку добровольця, військового журналіста, режисера Михайла Ухмана також є документальний фільм «Трохи нижче неба» про кіборгів, в тому числі й тернопільських. А також ряд документальних фільмів про бійців, які загинули на війні, починаючи з 2014 року.

Нагадаємо, допрем’єрний показ фільму “Шлях поколінь” відбувся у Тернополі ще до повномасштабної війни - у грудні 2021 року. Зараз усі охочі можуть переглянути цю воєнну драму у кінотеатрах Тернополя і водночас придбавши квиток, долучаться до підтримки захисників. 

Читайте також: Режисер і актори приїхали до Тернополя на прем’єру фільму «Довбуш».

«Приємно побачити себе на великому екрані»: враження тернополян, які знялися у масових сценах «Довбуша».

Фото з фейсбук-сторінки Михайла Ухмана

Вибір читачів за тиждень

Відео