Тамара Коблик

Фільм режисера з Тернопільщини претендує на «Золоту дзигу»

Фільм тернополянина Михайла Ухмана «Шлях поколінь» претендує на перемогу у жанрі - «Ігровий повнометражний фільм», поряд зі ще 9 фільмами українських режисерів

Фільм «Шлях поколінь» режисера з Тернопільщини Михайла Ухмана претендує на національну кінопремію «Золота Дзиґа». Про це повідомили на фейсбук-сторінці організаторів кінопремії.
 
У конкурсі Восьмої Кінопремії візьмуть участь 50 робіт: 10 повнометражних ігрових, 12 повнометражних документальних, 14 короткометражних, 4 анімаційні фільми та 10 серіалів.

Фільм тернополянина Михайла Ухмана «Шлях поколінь» претендує на перемогу у жанрі - «Ігровий повнометражний фільм», поряд зі ще 9 фільмами українських режисерів.

Художній фільм - Шлях поколінь, претендент на одну із номінацій VIII Національної Кінопремії «Золота Дзиґа»! Дещо про зйомки фільму. Ми єдині, хто знімав художнє кіно в зоні бойових дій за 18 кілометрів від тимчасово окупованого Донецька. В зйомках фільму приймали бійці одного із розвідувальних батальйонів ЗСУ зі своєю технікою і зброєю. До речі - ці воїни досі на фронті і знищують ворога. Ми знімали без державної підтримки, лишень з допомогою меценатів, діаспори і небайдужих громадян. «Шлях поколінь» - уже зібрав в прокаті декілька мільйонів гривень на підтримку українських воїнів, - йдеться на сторінці фільму у фейсбуці.

Члени Кіноакадемії вже розпочали голосування за номінантів на Восьму Національну кінопремію, яке триватиме до 6 травня. Номінанти “Золотої Дзиґи” у 21 номінації стануть відомі не пізніше 13 травня.

Імена переможців VIIІ Кінопремії будуть оголошені у червні 2024 року

До слова, фільм «Шлях поколінь» знятий за сценарієм Михайла Ухмана – продюсера, режисера, журналіста та письменника. Починаючи з 2014 року він воював добровольцем у містах Піски та Мар’їнка. У той час у Михайла з’явилися ідеї щодо його майбутніх фільмів, документальних та ігрових. 

Фільм знімали на Волині, у Києві, у Івано-Франківській і Донецькій областях, — зокрема, у селі, яке зараз в окупації. Режисер отримав підтримку від військових, тому в фільмі знімалися справжні бійці ЗСУ, військовий спецназ та техніка. 

Фільм “Шлях поколінь” — про боротьбу за волю, доленосний вибір та безстрашність українців, розповів Терену режисер Михайло Ухман.  У сюжеті — боротьба українських повстанців з німецькими та радянськими військами, а також російсько-українська війна.

«Золота дзиґа» – українська національна кінопремія, присуджується за досягнення у розвитку кінематографа. Була заснована Українською кіноакадемією у 2017 році, цього ж року пройшла перша церемонія вручення нагород. На Першу національну кінопремію претендувало 17 номінантів.

Читайте також: Акторка з Тернополя зіграла кохану Кузьми Скрябіна у фільмі за його книгою (фото, відео)

«Без перешкод»: на Тернопільщині зняли докфільм про життя людей з інвалідністю (фото)

Фото та відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео