Ростислав Фук

Фільм українського режисера потрапив до короткого списку премії «Оскар»

Картина представлена у двох категоріях – «Найкращий міжнародний повнометражний фільм» та «Найкращий повнометражний документальний фільм»

Документальний фільм режисера, відеографа, кореспондента Associated Press Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» потрапив до короткого списку премії «Оскар». Про це повідомили на сторінці Інституту масової інформації.

Картина представлена у двох категоріях – «Найкращий міжнародний повнометражний фільм» та «Найкращий повнометражний документальний фільм».

Також до короткого списку в номінації «документальний фільм» потрапив ще один фільм про Україну «Звідки куди» (Skąd dokąd / In the Rearview) польського режисера Мачека Хамели. Він про українських біженців, які вимушено покинули домівки і їдуть у невідомість.

«20 днів у Маріуполі» – режисерський дебют воєнного кореспондента (з досвідом у Сирії, Нагірному Карабасі, Лівії, Іраку, секторі Газа, Афганістані), фотографа, відеографа та письменника Мстислава Чернова.

Також до створення картини були залучені фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. За роботу в оточеному Маріуполі вони отримали Пулітцерівську премію, яка вважається найпрестижнішою в галузі журналістики.

Фото з допису Інституту масової інформації

Вибір читачів за тиждень

Відео