Олеся Поліщук

Тернопіль загарбузився – місто готується до Хелловіну (фотрепортаж)

20211030_113331

Незважаючи на суперечки, які точаться в українському суспільстві, - варто чи не варто святкувати Хелловін,  традиція ця, потроху, приживається і в Тернополі.

Цими днями можна спостерігати, як дедалі більше ресторанів та магазинів оздоблюють свої вітрини «гарбузовою» символікою. Іноді – додають до неї ще й «кажанячу» тему, підвішуючи до стелі вирізані з паперу силуети чорних мишей-«лиликів».

251354159_257617202866093_7958650483722824948_n
251354159_257617202866093_7958650483722824948_n

20211030_131723 (1)
20211030_131723 (1)

250571263_910997656468810_469094401275198575_n
250571263_910997656468810_469094401275198575_n

20211030_132530
20211030_132530

Традиційно, в цю пору чимало, заклади громадського харчування пропонують відвідувачам скуштувати спеціальне меню, в основі якого - страви з гарбуза.

20211030_150515
20211030_150515

А от на базарах Тернополя ціни на гарбузи не піддалися передсвятковому ажіотажу. Кілограм цієї ягоди (а саме ягодою, з ботанічної точки зору є баштанні культури, до яких належить і наш гарбуз) коштує близько 15 гривень за кілограм.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео