Ростислав Фук

Тернопільським митникам оголосили підозру в зловживанні службовим становищем

Правоохоронці кажуть, через дії посадовців до бюджету не надійшло майже 2 млн грн

Тернопільські прокурори оголосили підозру двом інспекторам відділу митного оформлення митного посту «Тернопіль» Тернопільської митниці у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 2 співробітники Тернопільської митниці незаконно застосували преференції (нульове розмитнення) при розмитненні оптичних приладів, хоча такі предмети підлягали митному оформленню на загальних підставах.

Митники діяли в інтересах одного з товариств, яке неодноразово ввозило товари подібного типу в Україну. Внаслідок таких незаконних дій заподіяно збитків на загальну суму майже 2 млн грн у вигляді несплати обов’язкових митних платежів під час ввезення юридичною особою товарів на територію України, - йдеться в повдіомленні.

Триває розслідування за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України, що здійснюють слідчі ДБР у Львові, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Тернопільській області.

Підозрюваних відсторонено від займаних посад та обрано запобіжні заходи у виді домашнього арешту.

Читайте також: У Тернополі підозрюють ще одного працівника ТЦК у сприянні ухиленню від мобілізації

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео