Ростислав Фук

Колишньому голові Тернопільської облради оголосили нову підозру: незаконне поводження зі зброєю

Досудове розслідування провадження про отримання хабаря вже завершили

Слідчі висунули нову підозру ексголові Тернопільської Обласної ради Михайлу Головку в незаконному поводженні зі зброєю. Про це повідомили в пресслужбі Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Також прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно Михайла Головка, якого підозрюють у хабарі.

Тепер його дії кваліфікують як вимагання неправомірної вигоди та незаконне поводження зі зброєю — частина 4 статті 368 та частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України.

На сьогодні детективами НАБУ за дорученням прокурора відкрито матеріали кримінального провадження стороні захисту для ознайомлення, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, голову Тернопільської обласної ради у червні 2023 року викрили «на гарячому» одразу після одержання ним понад 600 тис. грн. Ці кошти посадовець вимагав за узгодження та включення в перелік об’єктів, які потребують фінансування за бюджетні кошти, виконаних робіт з капітального ремонту дороги місцевого значення, а також подальше підписання актів виконаних робіт комунальним підприємством Тернопільської обласної ради.

Як писав Терен, 26 червня НАБУ і САП повідомили про підозру голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністраціїякі вимагали близько 2,4 млн грн у підприємця за підписання комунальним підприємством Тернопільської обласної ради актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів. За ці кошти вони також обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед його ТОВ за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році.

Розслідування стосовно заступників голови Тернопільської ОВА наразі триває.

Читайте також: Банка білих грибів, «індєєц» і броня: НАБУ оприлюднило записи вимагання коштів у підприємця з Тернополя

Володимир Труш прокоментував обшуки НАБУ в “білому домі” у Тернополі 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео