Короткострокові кредити: як ефективно використовувати позики на картку

На правах реклами

До появи МФО клієнтам доводилося витрачати кілька днів для збирання документів та оформлення класичного банківського споживчого кредиту. Тепер завдяки таким компаніям, як LoviLave, отримати грошову позику можна менш ніж за пів години. При цьому всю процедуру, включно з поданням заявки, перевіркою, підписанням договору й переказом грошей, можна пройти віддалено, без відвідування відділення — через спеціальний сайт.

Хоча легкість отримання позик у МФО — великий плюс, але щоразу перед тим, як позичити гроші, слід зважити всі «за» і «проти». Правильне рішення допоможе ухвалити розуміння таких особливостей мікропозик:

  • Мікропозика — це кредити невеликого розміру на короткий термін — від кількох днів до кількох місяців (наприклад, у LoviLave — до 90 днів). Для порівняння: банківські програми зазвичай розраховані на термін від 1 року.
  • Через високі ризики неповернення процентні ставки за мікропозиками вищі, ніж у традиційних банківських кредитів. Тому клієнтам МФО вигідно якнайшвидше повернути борг.

Брати чи ні?

Тепер розглянемо реальні ситуації з життя — коли доцільно та вигідно брати позики в мікрофінансових організаціях:

  1. Якщо виникла невідкладна потреба, яку необхідно задовольнити негайно, а вільних коштів немає. Таких випадків безліч: наприклад, поломка кондиціонера чи холодильника, прорив води у ванній, раптовий зубний біль тощо. Для екстреного розв’язання таких проблем потрібна порівняно невелика сума, а дійсно швидка позика на карту терміново до того ж віддалено доступна лише в МФО. Для багатьох це не лише найбільш зручний, а й єдиний спосіб дістати гроші.

Для порівняння: взяти грошову позику в банку можна тільки в робочий день і в робочий час, для оформлення доведеться сходити до офісу, бажано з довідкою з роботи.

  1. З’явилася можливість купити потрібний товар на вигідних умовах, але купівлю потрібно здійснити негайно, крайній термін — сьогодні. Така потреба виникає, наприклад, під час різних акцій або у святкові дні. Найлегше й найшвидше отримати грошову позику в МФО, але перед купівлею завжди прораховуйте розмір переплати (відсотків).
  2. Несподівано запросили в гості, на день народження чи вечірку — такі події вимагають додаткових незапланованих витрат. Щоб не образити друга чи родича, можна швидко позичити гроші в МФО — таке рішення також буде виправданим.
  3. Затримують заробітну плату й потрібно якось протриматися один тиждень до виплати — це поважна причина оформити позику.

Плануйте бюджет!

Важливе правило: для кредитування завжди потрібна неупереджена оцінка своїх фінансових можливостей. 

На момент подання заявки слід розуміти, яку суму та в який термін ви зможете сплатити без особливих проблем. Наприклад, якщо є впевненість, що за тиждень надійдуть гроші (аванс або зарплата) у розмірі 5000 грн, то мікропозика до 3000 грн терміном на 10 днів буде цілком посильною.

Вибір читачів за тиждень

Відео