Тамара Коблик

Понад 30 одиниць снігоочисної техніки чистили дороги Тернополя цієї ночі

У місті створили дві додаткові бригади двірників, у складі понад 70 осіб, які працюють над розчищенням тротуарів загального користування

Температура повітря у нічну пору доби помітно знизилася, а опади у вигляді снігу продовжуються. З метою належного утримання шляхово-мостового господарства, безперешкодного проїзду транспорту цієї ночі на дорогах Тернопільської громади працювала 31 снігоочисна машина. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради. 

Так, у центральній частині міста та інших мікрорайонах міста проводили механізоване посипання і прогортання проїзних частин піскорозкидачами, підмітання тракторними щітками і бобкатами тротуарів та пішохідних зон, прогортання і посипання тротуарів тракторами із навісним посипальним обладнанням.

У зв’язку і з прогнозованими опадами снігоочисна техніка продовжує роботу на магістральних та інших проїзних вулицях міста. Тож просимо тернополян та гостей міста не залишати автомобілі на узбіччях доріг, аби не заважати процесу очищення вулично-дорожньої мережі міста від снігу, - йдеться у повідомленні міськради.

Працівники ПП “Вікторія – М” вдосвіта здійснили прибирання прибудинкових територій від снігу. До виконання робіт залучені двірники підприємства та техніка підприємства. Прибирання здійснене у всіх дворах, які обслуговує підприємство: В.Великого, 6; Д.Вишневецького, 2,4,5; Л.Курбаса, 2,4,9; Морозенка, 1,3,5,7; Смакули, 2; Київська, 21. Прибудинкові заїзди трактором підприємства прочищаються вже вдруге.

Станом на 12.00 год. 8 січня працівниками ПП “Благоустрій” прибирання проведене за адресами Київська 3, 4,5,8,10, 12,14,18 7д 15 Квітня 6,17,19,21 Б. Лепкого 5,6,8,10,14 та Корольова, 2. До роботи по очищенню прибудинкових територій від снігу приступили із початком снігових опадів. До виконання робіт залучені двірники підприємства, а також трактор МТЗ, який чистить проїзди дворів.

Працівники ПП “Люкс” здійснюють прибирання прибудинкових територій від снігу. До виконання робіт залучені двірники та техніка підприємства, роботи ще тривають. Станом на 12.00 год. 8 січня вже прибрано у дворах за адресами: Коновальця, 14,2; Репіна, 16; Чубинського, 4,2; Вербицького, 10; Петлюри, 7; Тарнавського, 22, 20,16, 5; Лепкого, 9,11; Злуки, 27,31,33,35; Братів Бойчуків, 15.

Читайте також: На Тернопільщині продовжує панувати циклон: яка ситуація на дорогах (відео)

Нагадаємо, що дізнатися, хто відповідає за прибирання двору можна на інтерактивній карті відповідальності за зимове утримання міста 2023-2024рр.

Мешканці можуть дізнатись інформацію про виконавців робіт з утримання шляхово-мостового господарства м. Тернополя на інтерактивній карті відповідальності за зимове утримання міста 2023-2024рр.

Додамо, при виявленні дворів, під’їздів до них чи інших території, що неналежно очищені від снігу, мешканці Тернополя можуть повідомляти на Viber муніципальної інспекції за номером +380 067 447 3278, або на «Гарячу лінію» 1580.

Станом на 11:00 год 8 січня комунальні служби продовжують боротись з негодою, проводячи очищення від снігу та протиожеледні заходи. Загалом наразі у центральній частині міста та різних мікрорайонах міста працює 31 одиниця снігоочисної техніки.

Також станом на 12:00 у місті створено дві додаткові бригади двірників, у складі понад 70 осіб, які працюють над розчищенням тротуарів загального користування. Адже за даними відділу техогляду, лише 45% усіх тротуарів у Тернополі можуть бути прибрані механізовано.

Читайте також: Морози посиляться: яку погоду чекати цього тижня на Тернопільщині

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео