Тамара Коблик

У Тернополі відновлюють конкурс Koza music battle

Реєстрація учасників триває до 30 вересня

У Тернополі відновлюють конкурс молодих виконавців Коза Мюзік батл. Учасники змагатимуться за приз у 20 000 грн та запис треку на студії “Шпиталь Рекордс”. Всі етапи конкурсу проходитимуть щосереди наживо в Тернополі в креативному кластері Na пошті (вул. Коперника, 4, укриття). Вхід вільний! 

Коза Мюзік батл - це конкурс, що дає змогу молодим виконавцям заявити про себе, представити свою творчість та, зрештою, завоювати прихильність слухачів. Його переможцями раніше ставали відомі сьогодні KRUT і Our Atlantic. Історія конкурсу сягає далекого 2015 року. Щороку до 2019 фестиваль проводився у культовому  тернопільському арт-барі Коза. Цьогоріч його домівкою стане креативний кластер Na пошті у Тернополі. Фінансування проєкту здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.

Реєстрація учасників розпочалася 13 вересня і триватиме до 30 вересня. KOZA MUSIC BATTLE відкритий як для музичних колективів, так й для індивідуальних проєктів з України, які грають не більше 5 років та мають програму власної творчості тривалістю не менше 20 хвилин. Обов'язкова реєстрація та деталі конкурсу за посиланням:  https://forms.gle/1HjMkEymzfhVo3N29

Буде відібрано 16 музичних проєктів, які продовжать боротьбу за перемогу. Проєкти, що найкраще доведуть свою драйвовість, оригінальність та майстерність, запишуть трек на студії “Шпиталь Рекордс”, отримають головний приз - 20 000 грн.

Спершу карантинні обмеження, а згодом і військовий стан створили такі умови, коли музикантам стало все важче збиратися для репетицій, а тим паче знаходити можливість зустрітись з публікою. Але саме від публіки музиканти отримують фідбек, розуміють як їх сприймають люди та куди їм варто рухатися. Відтак наш проєкт це місце отакого «першого побачення» з аудиторією (яка не складається виключно з родичів і друзів музикантів), - каже співорганізаторка конкурсу Марічка Юрчак. - Враховуючи ці умови, ми розширили рамки -  тепер можуть брати участь гурти, артисти, які мають не до 3, а до 5 років досвіду.

Стежити та вболівати, і навіть брати участь у голосуванні зможуть глядачі звідусіль - кожен виступ транслюватиметься на ютуб-каналі арт-кластеру (https://youtube.com/@naposhti?si=a6Ibk50Sq8zoApTu).

Щоправда, обирати переможців буде не публіка, а кваліфіковане журі. Всього пройде сім конкурсних виступів, перші змагання - уже 11 жовтня.

Також новацією конкурсу стане серія онлайн-воркшопів і лекцій для відібраних учасників від експертів індустрії.

Організатор конкурсу: ГО “Інститут міської культури” @imk.ternopil

Контакти:

E-mail: art.club.koza@gmail.com 

Facebook:  

">

Instagram: https://instagram.com/kozamusicbattle?igshid=MWZjMTM2ODFkZg== 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео