Тамара Коблик

Ласуємо у спеку: прості рецепти домашнього морозива

Обирайте вподобаний рецепт морозива і насолоджуйтеся корисним десертом домашнього приготування

Кілька кульок морозива в креманці з улюбленим джемом, горішками чи може тертим шоколадом влітку – це те, що треба! Смачно та освіжально. Відомий кулінар Євген Клопотенко пропонує приготувати морозиво вдома, бо це найсмачніше.

МОРОЗИВО З ЙОГУРТУ ІЗ ПОЛУНИЦЕЮ

Морозиво з йогурту із полуницею

Давайте зробимо смачне та корисне морозиво з йогурту та полуниці – таке ароматне та насичене смаком, що неможливо відірватися. Нічого складного в його приготуванні немає, потрібно лише змішати всі інгредієнти, а потім чекати, поки воно добре застигне в морозилці. Але час очікування того вартий, бо таке домашнє морозиво – дуже смачне.

ЯК ПРИГОТУВАТИ МОРОЗИВО З ЙОГУРТУ ІЗ ПОЛУНИЦЕЮ

Помийте 200 г полуниці, зріжте хвостики, перекладіть чашу блендера, додайте 2 ст. л. цукрової пудри та подрібніть до однорідності. Перелийте полуничне пюре в ємність з кришкою, додайте до нього 400 мл натурального йогурта та поставте ємність, накриту кришкою в морозилку до повного застигання приблизно на 3-4 години. Потім діставайте, розкладайте по креманкам та їжте. За бажанням додайте подрібнених горішків та посипте тертим шоколадом. Залишки зберігайте в морозильній камері.

ВЕРШКОВЕ МОРОЗИВО

Вершкове морозиво

Повірте, вершкове морозиво, яке ви приготуєте вдома не буде поступатися в смаку магазинному. Ще й корисне, бо ви точно знаєте, що будете робити його з якісних продуктів. Готове морозиво подасте з листочками м’яти для освіжальності, посиплете тертим шоколадом або додасте улюблений джем.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ВЕРШКОВЕ МОРОЗИВО

В ємності змішайте 2 яйця зі 120 г цукру. Перемішайте віничком до однорідності, але не збивайте до піни. Молоко нагрійте до 60 градусів – до появи пари над поверхнею. Влийте молоко до яєць, постійно помішуючи віничком. Перелийте суміш в сотейник, ставте варитися на повільний вогонь, постійно помішуючи, доведіть до 80 градусів. Суміш почне гуснути. Зніміть сотейник з вогню, охолодіть до кімнатної температури та влийте 120 мл вершків. Ще раз перемішайте та влийте суміш в ємність з кришкою. Поставте в морозилку на 30 хвилин, а після витягніть та знову розмішайте. Повторіть це ще 4 рази. Після останнього залиште морозиво на 6-8 годин в морозилці.

МОРОЗИВО З СОЛОНОЮ КАРАМЕЛЛЮ

Морозиво з солоною карамеллю

Поєднання солодкого та солоного в десертах – це дуже смачно та цікаво. Тільки уявіть, як в літню спеку їсте морозиво з солоною карамеллю та насолоджуєтеся. Готуйте за моїм покроковим рецептом і у вас все вийде.

ЯК ПРИГОТУВАТИ МОРОЗИВО З СОЛОНОЮ КАРАМЕЛЛЮ

Приготуйте солону карамель. В сотейник або каструлю налийте 420 г молока, доведіть до кипіння та відставте. Тим часом, в інший сотейник всипте 160 г цукру та перемішуйте, допоки він не стане золотавим. Додайте до нього 2-3 дрібки солі, трішки остигле молоко та добре перемішуйте віничком, щоб всі інгредієнти об’єдналися. Зніміть з вогню та остудіть до температури 60 градусів. В окрему каструлю вбийте 2 яйця та всипте 70 г цукру. Збийте віничком, але не до піни. Додайте тепле молоко з карамеллю, поставте на повільний вогонь та доведіть до температури 80 градусів, постійно помішуючи. Ви побачите, як суміш починає гуснути. Зніміть її з вогню, охолодіть до кімнатної температури та додайте 120 мл вершків. Перемішайте та перелийте в ємність з кришкою. Поставте на 30 хвилин, а після витягніть та перемішайте. Повторіть це ще 4 рази. Після останнього перемішування залиште морозиво на 6-8 годин в морозилці.

СИРНЕ МОРОЗИВО

Сирне морозиво

Я знаю, що більшість з вас звикли до вершкового морозива або з додатковими інгредієнтами, як-то: джеми, шоколадна глазур або горішки. А я пропоную приготувати сирне морозиво та подати його з вишневим ароматним джемом та хрумким домашнім печивом. Цікаво? А як смачно!

ЯК ПРИГОТУВАТИ СИРНЕ МОРОЗИВО

Приготуйте морозиво. Жовток додайте в ємність, всипте 100 г цукру та перемішайте віничком. Перетріть через сито або перебийте блендером 150 г кисломолочного сиру. Перекладіть його до жовтка та перемішайте. Перекладіть масу в ємність з кришкою та поставте в морозильну камеру для повного застигання, приблизно на 3 години. Приготуйте тісто для печива. В миску додайте 100 г борошна, 50 мл сметани, 100 г цукру, жовток та 50 г розм’якшеного вершкового масла. Замісіть тісто, яке не липне до рук. Розкачайте його в пласт та виріжте склянкою маленькі кружечки. Перекладіть їх на деко, застелене пергаментним папером, та ставте випікатися за температури 200 градусів 10 хвилин.

Зробіть вишневий соус. В сотейник викладіть 200 г вишень без кістки, додайте 100 г цукру та 2-3 ст. л. води. перемішайте та варіть на повільному вогні 3 хвилини. Перелийте в чашу блендера та подрібніть. отримане пюре пропустіть через сито. Дайте остигнути. Подачі на тарілку вилийте вишневий соус, покладіть печиво, а на нього кульку морозива.

Готувати – це просто!

Читайте також: Від кавуна до гострого супу: як освіжитися в спеку за допомогою їжі.

Фото Євгена Клопотенка

Вибір читачів за тиждень

Відео