Тетяна Бакай

Молодь з Тернопільщини організувала благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ

На ярмарку можна було придбати різноманітні домашні солодощі - пляцки, рогалики, кекси, печиво

Домашні пляцки, рогалики, кекси, печиво продавала молодь села Озерна на благодійному ярмарку 25 лютого.  50% від зібраних коштів передали на потреби ЗСУ, решту залишили на потреби спільноти “Українська молодь в Христові”. Ініціатори ярмарку – отець Андрій Кицак та молодіжна спільнота. 

У нас діє правило, що кожен може подати ідею того, як ми можемо провести час. І усі цю ідею або підтримують, або ж ні. Коли йдеться про підтримку воїнів, то всі завжди “за” таку ініціативу, – розповів Терену отець Андрій Кицак. 

Загалом на ярмарку вдалося вторгувати 5811 гривень, з яких 2900 передали місцевим волонтерам, які спрямують  їх на потреби ЗСУ. 

Близько десяти юнаків та юначок вдома випікали солодощі, а потім після недільних літургій продавали їх на подвір’ї церкви. Молодь вже не вперше організовує подібні ярмарки, адже розуміє наскільки важливо підтримувати наших бійців.

Дуже важливо допомагати людям, а особливо зараз, коли триває війна і нашим військовим потрібна підтримка. Я розумію, що не можу залишатися осторонь і допомагаю чим можу, адже вони віддають за нас своє життя, захищають щодня наш спокій, – розповідає учасниця ярмарку Софія Ковбай.

Взяли участь у ярмарку й місцеві пластуни, які теж неодноразово долучаються до добрих справ та стають їх ініціаторами. 

Ми стараємось завжди знайти цікаві ідеї, аби зібрати кошти, чи виготовити свічки, чи сплести сітки. Хай це буде навіть маленька справа, але вона теж допоможе наблизити нашу Перемогу, – каже пластунка Марія Зварич. 

Наступний ярмарок молодь Озерної планує провести напередодні Вербної неділі. Тоді продаватимуть лозу, яку прикрасять власноруч.

Фото з особистого архіву спільноти “Українська молодь в Христові” 

Вибір читачів за тиждень

Відео