Ростислав Фук

Велика Британія надасть зброю Україні

Йдеться про сотні ракет та навчання тисяч військових

Велика Британія передасть Україні ще 200 протитанкових ракет Brimstone в першій половині 2024 року. Про це повідомив міністр оборони Сполученого Королівства Грант Шаппс, пише Бабель.

За його словами Британці також підготують ще 10 тисяч українських військовослужбовців.

Міністр зазначив, що ракети Brimstone вже мали значний вплив на поле бою, «в одному випадку змусивши російські війська відступити після спроби переправитися через річку».

До слова, Україна раніше вже отримувала ці ракети в різних модифікаціях.

Як пише Мілітарний, Brimstone – ракета класу «земля-земля» або «повітря-земля». Зброя розроблена міжнародним консорціумом MBDA для британських Королівських ПС.

Ракета має довжину 1,8 м і діаметр 180 мм. Її багатофункціональна тандемна бойова частина важить 6,3 кг і здатна пробивати динамічну броню. При цьому вага ракети становить близько 50 кг.

Система наведення використовує радар міліметрових хвиль і напівактивний лазер, якими захоплює ціль при наведенні.

Дальність ураження ракетами Brimstone 2 з літака – 60 км. При пуску ракети з землі дальність зменшується до 10-12 км.

Також німецькі депутати більшістю голосів підтримали проєкт резолюції з вимогою надати Україні далекобійні ракети. Про це повідомив голова постійної делегації ВР у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв на своїй сторінці в фейсбуці, пише Суспільне.

Бундестаг проголосував за рекомендацію надати Україні системи дальньої дії для завдання "точкових ударів глибоко в тилу російського агресора. Тобто Taurus, — зазначив політик.

Голова постійної делегації ВР у Парламентської асамблеї НАТО вказав, що тепер рішення за канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео