Ростислав Фук

На дорогах Тернопільщини встановлять більше камер фіксації правопорушень

Такі камери встановлюватимуть у місцях найбільшої концентрації ДТП

Аби мінімізувати кількість аварій та нагадати водіям про швидкісний режим, на території Тернопільщини з'явиться ще кілька комплексів автоматичної фіксації правопорушень. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області. 

Такі камери встановлюватимуть у місцях найбільшої концентрації ДТП.

Нагадаємо, п'ять комплексів фото- та відеофіксації уже працюють у Тернополі і 3 на території області. Проте кількість камер періодично зростатиме.  

Працівники поліції нагадують, що за перевищення встановлених обмежень швидкості більш ніж на 20 км/год порушникам доведеться заплатити 340 гривень штрафу. Якщо ж швидкість буде більшою, ніж 50 км/год, сума зросте до 1700 гривень.

Зіткнення, наїзд на перешкоду, на припаркований транспортний засіб та на людей - найпоширеніші види автопригод. А до основних причин аварій належать порушення правил маневрування, перевищення швидкості, недодержання дистанції, керування транспортним засобом у нетверезому стані, порушення правил проїзду перехресть та пішохідних переходів, - розповідає начальник  управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук. 

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео