Олена Чепіль

На Тернопільщині ДТП найчастіше стаються у години пік (відео)

Від початку року в області зареєстровано 1061 ДТП –  це на 5% більше, ніж за аналогічний період 2022 року

На Тернопільщині дорожньо-транспортні пригоди найчастіше трапляються в час пік: о 9:00, 12:00 та 17:00. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук.

Основними причинами ДТП є порушення правил проїзду перехресть, пішохідних переходів, недотримання правил маневрування та дистанції, керування транспортом у нетверезому стані, – зазначає він.

Загалом від початку року на Тернопільщині зареєстровано 1061 ДТП, а це на 5% більше ніж за аналогічний період минулого року. Також на території області збільшується статистика смертельних ДТП. Від початку року зафіксовано 236 автопригод з потерпілими, в яких 313 травмованих, 41 людина загинула. Найчастіші аварії – це зіткнення автомобілів та наїзд на пішоходів. 

Від початку року в області зареєстровано 90 ДТП за участю пішоходів, що становить 8%  від загальної кількості. У таких аваріях загинули 13 людей, а 75 отримали травми. 

ДТП за участю пішоходів трапляються через наїзд на них за межами переходів, або через ненадання переваги водіями пішоходам. Також буває таке, що люди вибігають на дорогу, - повідомляє Богдан Шевчук. 

З початку року зареєстровано 63 ДТП за участю неповнолітніх, в одній з яких загинула дитина. Порівняно з 2022 роком ця статистика збільшилася. 

Дедалі частіше фіксують ДТП за участю водіїв, які перебувають в стані алкогольного сп'яніння. З початку року таких вже 77. Загалом патрульні виявили 405 водіїв в нетверезому стані. Всі адміністративні справи направили в суд для їхнього подальшого розгляду. 

Патрульні вкотре наголошують на дотриманні водіями правил дорожнього руху. У жодному разі не сідайте за кермо у нетверезому стані. Також утримайтеся від керування автомобілем в темну пору добу. Будьте уважними та обережними. 

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео