Тамара Коблик

На Тернопільщині неналежне зберігання 4,5 т пестицидів загрожує забрудненням земель (фото)

На складах Тернопільщини накопичилось понад 17 тонн залишків заборонених та непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин, що є однією з екологічних проблем регіону

Під процесуальним керівництвом Теребовлянської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом неналежного зберігання пестицидів в одному з сіл Тернопільського району, що загрожує забрудненням земель відходами, шкідливими для довкілля (ч. 1 ст. 239 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, на території одного з сіл Скориківської громади розташований склад залишків заборонених непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин, що не відповідають санітарним та природоохоронним нормам. Там знаходиться 4,5 т пестицидів, неправильне зберігання яких може призвести до забруднення або псування навколишніх земельних ділянок.

Розслідування здійснюють слідчі поліції.

Довідково: зберігання залишків заборонених та непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин, яких на складах Тернопільщини накопичилось понад 17 тонн є однією із екологічних проблем регіону. Зберігання цих хімікатів у незадовільних умовах негативно впливає на навколишнє природне середовище та створює загрозу надзвичайних ситуацій, пов’язаних з аварійним забрудненням довкілля.

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео