Тамара Коблик

На Тернопільщині розслідують справу за збір допомоги окупантам

У допомозі державі-агресору підозрюють жительку Сімферополя

Збирає медикаменти, військове спорядження для окупантів через соцмережу – у допомозі державі-агресору підозрюють жительку Сімферополя. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури заочно повідомили про підозру жительці Сімферополя у вчиненні умисних дій, спрямованих на допомогу державі-агресору, її збройним формуванням (ч. 1 ст. 111-2 КК України - Пособництво державі-агресору). 

За даними слідства, громадянка України у квітні 2022 року добровільно, з метою завдання шкоди Україні, налагодила систематичне виготовлення харчових продуктів довготривалого терміну зберігання, ініціювала збір медикаментів, військового одягу та спорядження, інших матеріальних ресурсів для передачі підрозділам держави-агресора, які ведуть бойові дії проти Збройних Сил України на тимчасово окупованій українській території.

Жінка створила в одній із соцмереж групу з 4500 учасниками, у якій систематично розміщує дописи щодо збору військового спорядження, медикаментів, предметів побуту для передачі представникам держави-агресора, її збройним формуванням.

Розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео