Ростислав Фук

На Тернопільщині стартувала всесвітня акція проти насильства

Тисячі громадян з більш ніж 100 країн світу щороку долучаються до цієї акції

Всесвітня акція «16 днів проти насильства» стартувала 25 листопада, повідомляють у пресслужбі Патрульної поліції України.

Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу в рамках цієї акції активізують свої зусилля заради однієї спільної мети – збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства.

Але це не означає, що ми боремося з насильством лише 16 днів на рік, поліцейські виконують службові обов’язки, пов’язані із запобіганням та протидією домашньому насильству, безперервно, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначають, ці 16 днів потрібні для того, аби привернути увагу суспільства до проблеми насильства й закликати кожного до боротьби. Саме тому протягом цього часу проводять заходи, аби гучно заявити про це негативне явище.

640 днів повномасштабного вторгнення країни-окупанта на територію України додали до найпоширеніших причин вчинення домашнього насильства додаткові способи прояву злості та гніву через події, що відбуваються. Та попри все ми не припиняємо нашу боротьбу. Як зовнішню, так і внутрішню. Закликаємо кожного з вас бути свідомими, не залишатися осторонь проблеми, не замовчувати та не виправдовувати будь-які прояви насильства, – кажуть поліцейські.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео