Ростислав Фук

Житель Тернопільщини відповідатиме за неправдиве повідомлення про замінування адмінбудівлі Нацполіції

Чоловікові загрожує до восьми років тюрми

На лінію «102» надійшла інформація від чоловіка, котрий відмовся називати свої анкетні дані, й повідомив про те, що замінував у Тернополі Головне управління Національної поліції. Невідомий стверджував, що залишив бомбу біля адмінбудинку, повідомляють у відділі комунікації установи.

У ході оперативних заходів густинські поліцейські встановили причетного. Ним виявився раніше судимий 53-річний житель села Перемилів Чортківського району. Чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, посварившись з колишньою дружиною, вирішив «тероризувати» поліцейських.

На чоловіка склали протокол за частиною 2 статті 259 Кримінального кодексу - завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху споруди, що забезпечує діяльність органів державної влади. Санкція статті передбачає від чотирьох до восьми років позбавлення волі.

До слова, 2016 року житель Чортківщини вже притягувався до відповідальності за неправдиве повідомлення про замінюванні і був звільнений від покарання з іспитовим строком. Схоже, тепер залишитись на волі – шансів мало, – кажуть поліцейські.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео