Ростислав Фук

На Тернопільщині судитимуть директорку за впровадження російських стандартів у школі

За даними слідства, підозрювана на нараді довела до відома педколективу необхідність впровадження стандартів системи освіти рф

суд

Тернопільські прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно директорки навчально-виховного закладу, обвинуваченій у колабораційній діяльності. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, громадянка України, жителька села Мусіїївка на Луганщині в травні 2022 року погодилися на співпрацю з окупаційною владою.

Підозрювана очолила так званий заклад «государственное общеобразовательное учреждение луганской народной республики «Мусиевский учебно-воспитательный комплекс», перейменований з українського закладу освіти.

Працюючи на посаді директорки навчально-виховного комплексу, вона на нараді довела до відома педагогічного колективу необхідність впровадження стандартів системи освіти рф. У навчальний план закладу було введено «русский язык», «разговоры о важном», «литературное чтение», «мои первые опыты», «технология» та інші предмети, затверджені як стандарти освіти у навчальному процесі державою-агресорокою. Колаборантка впроваджувала у школі стандарти освіти держави-агресора, шляхом встановлення та реалізації освітньої програми, визначеної законодавством рф, – йдеться в повідомленні.

Підозрювану судитимуть за частиною 3 статті 111-1 Кримінального кодексу України. Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео