Тамара Коблик

Зупинив окупантів ціною свого життя: спогади очевидців про героїчний подвиг Віталія Скакуна з Тернопільщини (відео)

25-річний морпіх загинув у перший день повномасштабної війни - 24 лютого 2022 року, підірвавши Генічеський міст. Вічна пам’ять і слава Герою України

24 лютого 2022 року його обличчя облетіло новини в усьому світі — 25-річний морпіх Віталій Скакун підірвав Генічеський міст, що з’єднував материкову Україну з Кримом, щоб зупинити ворожу колону.

Сьогодні ця історія два роки потому стає ще більш вражаючою і важливою у світлі кримінальної справи ДБР, яка розслідує “здачу Півдня”.

Чому мости не були підірвані? Як готувалися до нападу солдати, які стали першою лінією оборони на Херсонщині? Чому знадобилася жертва Віталія Скакуна і його геройський вчинок?

Невідомі подробиці підриву вперше розповідають очевидці приголомшливої події та побратими Віталія Скакуна у документальному фільмі, який опублікував на своєму каналі в YouTube журналіст Юрій Бутусов.

Під час зйомок фільму хлопці вперше зустрілися із матір’ю Героя, аби передати його годинник – єдине, що залишилося від сина. Окрім пам’яті…

Вічна пам’ять і вічна слава Герою України!

НагадаємоВіталій Скакун замінував Генічеський автомобільний міст, але відійти звідти він не встиг.  

За героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України та вірність військовій присязі Президент України посмертно присвоїв Віталію звання «Героя України».

У Празі назвали міст іменем Героя Віталія Скакуна з Тернопільщини.

У місті на Тернопільщині назвали вулицю на честь Героя України Віталія Скакуна. 

 

Авторка фільму: Ірина Стороженко
Оператор: Євген Репенько
Режисерка монтажу: Олександра Топсахалова
Графічний дизайнер: Михайло Юнаков

Фотоколаж armyinform

Вибір читачів за тиждень

Відео