Ростислав Фук

На Тернопільщині судитимуть підозрювану у зборі військового спорядження для росіян

За даними слідства, жінка створила в соцмережі групу, в якій систематично розміщувала дописи щодо збору допомоги армії рф

Тернопільські прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо жительки Сімферополя, обвинуваченої у вчиненні умисних дій, спрямованих на допомогу росії та її збройним формуванням. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, громадянка України у квітні 2022 року добровільно, з метою завдання шкоди Україні, налагодила систематичне виготовлення харчових продуктів довготривалого терміну зберігання, ініціювала збір, військового одягу та спорядження, медикаментів, інших матеріальних ресурсів для передачі підрозділам рф, які ведуть бойові дії проти ЗСУ на тимчасово окупованій українській території.

Жінка створила в одній із соцмереж групу з понад 4500 учасниками, у якій систематично розміщувала дописи щодо збору військового спорядження, медикаментів, предметів побуту для передачі представникам держави-агресора, її збройним формуванням, – йдеться в повідомленні.

Підозрюваній інкримінують частину 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України. Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Читайте також: На Тернопільщині підозрюють кінолога виправної колонії у співпраці з окупантами

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео