Ростислав Фук

На Тернопільщині відкрили перший ЦНАП для людей з порушенням слуху (фото)

У ЦНАПі також працюватиме послуга перекладу жестовою мовою

Перший на Тернопільщині центр надання адміністративних послуг для людей з порушенням слуху відкрили в Чорткові 22 лютого. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

ЦНАП облаштували новим обладнанням: тут встановили інформаційний сенсорний стіл та систему персонального підсилювача для людей з порушеннями слуху.

Технічне обладнання для забезпечення доступного та комфортного обслуговування населення громади, зокрема людей з інвалідністю передали в рамках проєкту ПРООН /SIDA, «Посилене партнерство для сталого відновлення».

Крім того, у ЦНАПі працюватиме послуга перекладу жестовою мовою. Через відеозв’язок, в онлайн-режимі сурдоперекладач може оперативно здійснити переклад жестовою мовою і пояснити, за якою послугою прийшла людина з порушенням слуху, – йдеться в повідомленні.

Серед перших користувачів обладнанням - Валентина Костюк. Жінка переїхала на Тернопільщину з Бахмута після повномасштабного вторгення.

До слова, у 2020 році в області створили контакт-центр, де завдяки відеозв’язку, в онлайн-режимі оператор центру може оперативно здійснити переклад жестовою мовою і пояснити: що в людини, де болить, якої допомоги вона потребує.

Крім того, в області в рамках реалізації стратегії безбар’єрного простору працюють над запровадженням супроводу жестовою мовою роботи рекрутерів в обласному Центрі зайнятості.

Читайте також: У Тернополі обладнали ще чотири «звукові» світлофори для потреб людей з порушенням зору

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео