Ростислав Фук

На Тернопільщині засудили посадовця Держпродспоживслужби за отримання хабаря

Засудженому призначили покарання 5 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією належного йому майна

За публічного обвинувачення тернопільських прокурорів, міськрайонним судом визнано винним в отриманні хабаря начальника Управління фітосанітарної безпеки структурного підрозділу Держпродспоживслужби в Тернопільській області. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Засудженому призначили покарання 5 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією належного йому майна, з позбавленням права обіймати відповідні посади в органах влади та місцевого самоврядування, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки.

Прокурор довів у суді, що начальник структурного підрозділу Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області отримав у підприємця кошти за проходження фітосанітарних процедур імпортованих квітів й ґрунту у зміненому режимі робочого часу, що є необхіднім для подальшого проведення фітолабораторних експертиз та митного оформлення ввезеного товару. Після одержання ним 14 квітня 2021 року 8 400 грн хабаря його затримали правоохоронці.

Вирок ще не набрав законної сили.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео