Тамара Коблик

В Україні зросли ціни на столовий буряк

Сьогодні ціни на столові буряки в Україні вже в середньому на 74% вищі, ніж за аналогічний торішній період

Ціни на столові буряки в Україні вже вищі за торішні і продовжують зростати. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.       

Зазначається, що з початку поточного тижня українські фермери почали активно підвищувати відпускні ціни на буряки.

Це пояснюється досить активним попитом і нижчим у порівнянні з минулим роком урожаєм буряків цього сезону в більшості господарств країни, – зауважують аналітики.

Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, багато українських фермерів на цей момент фактично призупинили продаж буряків в очікуванні подальшого зростання цін. При цьому більшість із виробників планують розпочати реалізацію цієї продукції не раніше початку лютого.

На сьогодні ціни на буряки на ринку України вже зросли до 12-16 грн/кг, що в середньому на 33% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Основною причиною такого помітного подорожчання є суттєве скорочення пропозиції столових буряків на українському ринку. Більшість українських господарств не мають у розпорядженні обладнаних сховищ, а запаси в необладнаних складах на цей момент вже виснажені. При цьому торговельна активність у даному сегменті досить висока, що також спонукає цінове зростання, – підкреслюють аналітики.

Вони зауважують, що внаслідок подорожчання сьогодні ціни на столові буряки в Україні вже в середньому на 74% вищі, ніж за аналогічний торішній період.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео