Олеся Поліщук

На Тернопільщині відбувся випускний у Школі шляхетних панянок (фото)

img_0119_ce6b5

У музейно-меморіальному комплексі «Рідна хата» ім. Патріарха Йосифа, що в Заздрості на Теребовлящині, відбувся урочистий випуск першої на Тернопільщині Школи шляхетних панянок

Про це повідомляє пресслужба товариства «Свята Софія» (США).

-          Мрія заснувати Школу шляхетних панянок зродилась близько 15 років тому, а з Божим благословенням знайшла своє втілення тут, у Заздрості, в жовтні 2020 року, - розповіла директорка школи Данута Іванкович. - Страху не було, лише віра: віра, що Богом все вдасться,  віра в мудрих  людей, котрі  щиро відгукнулись на реалізацію цього проєкту.

Вона подякувала усім, хто впродовж шести місяців ділився з дівчатками своїми знаннями і вміннями: директорка Заздріснянської школи  I-II cт. ім Йосифа Сліпого Ользі Шелізі, колишньому директору Теребовлянського фахового коледжу культури і мистецтва Миколі Виннічику, (ТФККМ); викладачці хореографії Ірині Краківській, викладачам відділу народного мистецтва і культури Наталії Холод, Надії Семців, Олені Ткачук.

Звертаючись до випускниць, пані Данута подякувала їм за бажання і прагнення вчитись, бути вільними, шляхетними людьми. Вона заохотила дівчат нести у світ красу України, пишатися нею, а своїм навчанням і працею збагачувати її.

-          Грамотне мовлення, доглянутий вигляд, вихованість завжди будуть в моді, - наголосила директорка Школи шляхетних панянок.

img_0131
img_0131

img_0123
img_0123

З нагоди випуску дівчата підготували святкову програму, до якої ввійшли декламації віршів, пісенні композиції, виконання вальсу, показ чотирьох стилів моди.

На закінчення події всім ученицям було вручено дипломи про закінчення навчання з присвоєнням титулу «Шляхетна Панянка».

Фото пресслужби товариства «Свята Софія» (США)

Вибір читачів за тиждень

Відео