Тамара Коблик

«Його вклад у розвиток акушерства і гінекології неоціненний»: у Тернополі помер професор медуніверситету

Анатолій Франчук протягом понад 30 років був очільником Асоціації акушер-гінекологів Тернопільської області, завідувачем та професором кафедри, мудрим науковим керівником, що підготував 16 кандидатів і 3 докторів медичних наук. Вічна і світла пам'ять

27 липня помер український науковець, професор Тернопільського національного медичного університету Анатолій Юхимович Франчук. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив Стефан Хміль.

Анатолія Юхимовича без перебільшення я вважаю своїм другим «батьком», він був науковим консультантом моєї докторської дисертації, допомагав моєму становленню на кафедрі, - написав Стефан Хміль. - Це Науковець, Лікар та Людина з великої літери. Його вклад у розвиток українського акушерства та гінекології неоціненний! Протягом понад 30 років він був очільником Асоціації акушер-гінекологів Тернопільської області, завідувачем та професором кафедри, мудрим науковим керівником, що підготував 16 кандидатів і 3 докторів медичних наук. Автор та співавтор понад 200 наукових робіт, автор кількох підручників. Його професійні досягнення та творчий доробок дійсно вражають!

Колектив Терену висловлює щирі співчуття рідним та близьким Анатолія Юхимовича. Вічна і світла пам'ять!

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео