Тамара Коблик

На Волині поховали 26-річну захисницю Надію Войцишин (фото)

Чоловік Надії — тернополянин Юрій також захищає Україну на фронті. Пара одружилася восени 2022. Надія загинула на Запорізькому напрямку 28 березня. Світла і вічна пам'ять

3 квітня на Волині попрощалися з 26-річною військовослужбовицею Надією Войцишин. Віддати їй шану прийшли сотні жителів міста Любомль, де нині мешкає родина Надії. Про це пише Суспільне.

У Любомль, що за 20 кілометрів від польсько-українського кордону, Надія Войцишин переїхала з Попасної Луганської області на початку російсько-української війни у 2014-му році. Про це розповіла її вчителька Мілентина Машковська.

Кортеж із тілом захисниці проїхав центральною вулицею міста до будинку, де оселилися її мати з батьком.

Евакуювалися її батьки із Попасної два роки тому, коли місто стало зоною активних бойових дій. Надію зустріли її батьки, родичі та знайомі.

Захисниця пішла до Збройних Сил України ще до повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ. Життя офіцерки обірвалося 28 березня 2024 року на Запоріжжі.

Надія померла у 26 років, дослужилася до звання капітана. З чоловіком тернополянином Юрієм, який також захищає Україну на фронті, познайомилася на службі, гучного весілля не робили, бо вирішили перенести святкування на час, коли Україна переможе.
 
Після служби в храмі траурна процесія вирушила до центральної площі міста. Там відбулася громадянська панахида. Надія Войцишин спочиватиме на Любомльському кладовищі.
 

У Любомльській міській громаді 3, 4 та 5 квітня оголосили днями жалоби з метою вшанування пам’яті загиблої бійчині Надії Войцишин.

 Фото Суспільного

Вибір читачів за тиждень

Відео