Назавжди 30 років: у Тернополі нацгвардійці вшанували пам'ять побратима

Олександр Данилюк загинув 6 серпня 2023 року. 15 жовтня йому виповнився б 31 рік. Світла пам'ять

15 жовтня рідні і побратими старшого сержанта Національної гвардії України, тернополянина Олександра Данилюка зібрались аби вшанувати пам’ять в день його народження. Військовий капелан отець Роман Янішевський здійснив заупокійну літургію на місці поховання нацгвардійця.

Наші герої, такі як Олександр, за своє коротке життя змогли реалізувати заповідь до якої закликає нас Господь: щоб ми любили один одного, любили ближнього, як себе самого. Ми молимось за наших Героїв і кажемо «Вічна їм пам’ять». Ця пам’ять повинна реалізовуватись у щоденному виборі. Наш вибір завжди повинен проходити через запитання чи ми гідні наших Героїв, які поклали свої життя за нас, — каже начальник капеланської служби військової частини Національної гвардії Роман Янішевський.

Дружина Олександра Ірина згадує чоловіка, як людину, якою завжди буде пишатися і ставити в приклад маленькому синові.

Він прожив гідно свої короткі 30 років життя. Про нього жодна людина не скаже поганого, він завжди вчиняв по совісті та є прикладом для наслідування. Наш син вже копіює його поведінку та щодня показує як хоче бути схожим на тата. То попросив підстригтися, як стригся татусь, то вже має свій змінний «військовий» комплект одягу, бо так мав тато, носить його годинник не знімаючи, — згадує Ірина Данилюк. — Я вдячна усім, хто прийшов і кому не вдалось бути присутніми, усім, хто помолиться і згадає Сашу у своїх молитвах. Впевнена, що він поряд і так само дякує вам, що знайшли час.

Олександр Данилюк загинув 6 серпня 2023 року від прямого попадання танкового снаряда в місце розташування особового складу. Разом з Олександром тоді загинув нацгвардієць Андрій Петльований. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео