Олена Чепіль

Негода завдала збитків трьом громадам на Тернопільщині (відео)

У деяких населених пунктах досі немає світла. Створені комісії фіксують завдані збитки

Під час негоди 25 липня постраждав Чортківський район. Найбільше – три населені пункти в Білобожницькій громаді. Там град і сильний вітер пошкодив понад 100 будинків. 

У громаді вже створили комісію, яка фіксує наслідки несприятливої погоди. 

Комісія обстежуватиме пошкоджені будівлі. Також вони приймуть рішення щодо подальших заходів по ліквідації наслідків негоди, - повідомив під час брифінгу 26 липня речник Головного управління ДСНС в Тернопільській області Сергій Данілін.

Крім Білобожницької, гроза, град і сильний вітер пронісся Гусятинською та Копичинецькою громадами. 

Також вітер повалив дерева поблизу Бучача. Через це на автодорозі H-18 було ускладнено проїзд автомобілів. На місці події працювали рятувальники, які очистили дану дорогу.

До ліквідації наслідків негоди залучили близько 15 рятувальників. Основні зусилля спрямовували на очищення проїжджих частин Тернопільщини  від гілок та дерев, - зазначив Сергій Данілін. 

Як повідомила начальниця обласного управління житлово-комунального господарства та енергозбереження Софія Близнюк, станом на 12:00 26 липня від електропостачання відключені 23 населених пункти, з них 3 частково. Без світла залишаються понад 7 тис. споживачів. Також пошкоджено 112 трансформаторних підстанцій та 10 ліній електропередач, 5 з них частково. Над відновленням електропостачання працюють бригади енергетиків.

Читайте також: Сильний вітер і град пошкодили понад сотню будівель на Тернопільщині.

На Тернопільщині випав град розміром з перепелине яйце.

Фото з відкритих джерел

Відео з ТікТоку

Вибір читачів за тиждень

Відео