Ростислав Фук

Під час російських обстрілів пошкоджені об'єкти енергосистеми в п'яти областях

«Укренерго» закликає обмежити користування потужними енергомісткими приладами

Внаслідок масованої комбінованої атаки 11 квітня російськими ракетами та дронами були пошкоджені підстанції «Укренерго» та об’єкти генерації в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях. Про це повідомили у пресслужбі «Укренерго».

Так, за повідомленням «Теплоенерго», війська рф повністю зруйнували Трипільську ТЕС, що на Київщині. Унаслідок влучань, сталася масштабна пожежа у турбінному цеху. Зараз на підприємстві тривають роботи по локалізації вогню. Трипільська ТЕС - була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Масштаби руйнувань - жахливі. Грошима це не оцінити. Це для нас найбільший виклик за всю історію підприємства. Але я переконаний - ми з ним справимось, - голова наглядової ради ПАТ «Центренерго» Андрій Гота.

На сьогодні «Центренерго» втратила 100 відсотків генерації

З 6:31 на Харківщині введені графіки аварійних відключень. В інших регіонах обмеження споживання для побутових споживачів не застосовувались. Але в години добового максимуму споживання з 19:00 до 21:00

Диспетчерський центр «Укренерго» закликає обмежити користування потужними енергомісткими приладами. 

Енергосистема може безпечно працювати тільки якщо в ній витримується баланс. Особливо велика потреба в зменшенні споживання є у вечірні години максимального попиту з 19:00 до 22:00. Будь ласка, не вмикайте в цей період потужні електроприлади, або користуйтесь ними по черзі. Це допоможе енергосистемі безпечно пройти цей важкий період, – кажуть в «Укренерго».

На ранок знеструмлено 380 населених пунктів. Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій, Донецькій, Івано-Франківській, Сумській, Харківській областях.

Читайте також: На Тернопільщині збили кілька ворожих цілей: просять не чіпати уламків

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео