Віра Олександрович

Підприємства зі східних областей сплатили у Тернополі 112 мільйонів гривень

unnamed-50

Більш як на 600 млн грн уже поповнила бюджет України Тернопільська митниця Державної фіскальної служби (ДФС).

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

- Від початку цього року Тернопільська митниця ДФС до бюджету перерахувала 631,1 млн грн митних платежів, - уточнили фахівці. – Це - на 72,5 млн грн, або на 13% більше, ніж за аналогічний період торік.

Найбільше митних платежів сплатили при митному оформленні сільськогосподарських машин і механізмів для збирання або обмолоту сільськогосподарських культур, свіжомороженої риби і полімерів етилену у первинних формах, констатують на митниці.

- Зокрема, учасники зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД) сплатили: 573,6 млн грн - податку на додану вартість (ПДВ), 50,7 млн грн - мита, 5,3 млн грн - акцизного податку і 1,5 млн грн - плати за здійснення митних формальностей та інших платежів, - перелічує в. о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

Збільшення надходжень, порівняно із минулим періодом, за її словами, відбулося завдяки здійсненню імпорту підприємствами, які не працювали минулого року. Такі підприємства, зокрема, сплатили 53 млн грн податків

- Окрім того, ми фіксуємо збільшення обсягів імпорту підприємствами, які були бюджетоформуючими раніше, йдеться і про сезонну активізацію імпортерів сільськогосподарської техніки, - додає вона. - Усього підприємства, які збільшили надходження порівняно із 2015 роком, за 9 місяців сплатили 423 млн грн митних платежів. Покращили ми показники і завдяки оформленню товарів підприємствами із місцем обліку в інших митницях ДФС, у тому числі із східних областей України.

Сума сплачених ними податків, за словами Оксани Антонович, уже становить 112,3 млн грн.

До слова, від контролю за правильністю визначення митної вартості товарів, класифікації та країни їх походження додатково сплатили 24,8 млн грн. Про роботу Тернопільської митниці ДФС також читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото із відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео