Віра Олександрович

Тернопільська митниця конфіскувала товару на 14 мільйонів

mytnytsya

У Тернопільській митниці Державної фіскальної служби (ДФС) склали адмінпротоколів про порушення митних правил на суму понад 20 млн грн.

      Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області (докладно про роботу митниці читайте ТУТ і ТУТприм.).

За 8 місяців цього року працівники митниці склали 97 адміністративних протоколів на загальну суму 20 млн 162,5 тис. грн. У тому числі, із вилученням предметів таких правопорушень у семи справах, попередньою вартістю майже 1 млн 373,7 тис. грн, - уточнили на митниці.

   Зокрема, на митниці розглянули 47 справ про митні правопорушення і притягнули до відповідальності винних осіб із накладенням штрафів на загальну суму понад 6 млн 654,9 тис. грн.

У звітному періоді за результатами роботи митниці від сплати штрафів у справах про порушення митних правил до бюджету перерахували 175,4 тис. грн, - додають фахівці. - Водночас 41 справу на суму 19 млн 832,6 тис. грн передали до суду. У судах винесли постанову про накладення адміністративного стягнення, у тому числі - із застосуванням конфіскації товарів на суму 14 млн 330 тис. грн.

     Окрім того, протягом січня-серпня цього року Тернопільська митниця ДФС до митних органів іноземних держав направила 10 запитів щодо перевірки законності здійснення зовнішньоекономічних операцій, які провадили суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності в зоні діяльності митниці.

Уже отримали 16 відповідей від митних органів іноземних держав на запити, спрямовані у попередні періоди, - підсумовують митники. - За результатами їх опрацювання склали 64 протоколи про порушення митних правил на суму 19 млн 814 тис. грн.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео